Friday, December 5, 2008

Courgettebouillon

In het vegetarisch kookboek heette dit "snelle courgettesoep" maar het valt best tegen qua snelheid. Je moet namelijk al die courgettes raspen en dat duuuuuuurt.



voor 2 porties:
2 grote of 4 kleine courgettes
1 ui
olijf- of zonnebloemolie
1 teen knoflook
blokje groentebouillon
o,5l water

1. was en rasp de courgettes; snijd de ui fijn.
2. maak de bouillon klaar in een aparte pan. Hoeft niet warm te worden gehouden (het handigste is om het water in de waterkoker te doen en dan op het blokje te gieten)
3. fruit de ui in een scheutje olie. gooi er na een paar minuten de courgette en geperste knoflook bij; roerbak ongeveer 5 minuten.
4. doe er dan de bouillon bij. laat het nu nog 10 minuten koken zonder deksel.
5. voeg zout en peper naar smaak toe.

varieer evt. met peen, dat smaakt opvallend lekker met courgette. en je kan ook nog iets bedenken met risotto en geraspte courgette; het recept vertoont de nodige overeenkomsten. ik denk dat ik dat morgen ga proberen. hmmm.

bron: Het grote vegetarische kookboek

No comments: